IBM Mainframe Forum Index
 
Register
 
IBM Mainframe Forum Index Mainframe: Search Log in to check your private messages Log in
 

SDSF - SJ command not working properly


 
IBM Mainframe Forums -> IBM Tools
Post new topic   Reply to topic
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mistah kurtz

Active User


Joined: 28 Jan 2012
Posts: 310
Location: Room: TREE(3). Hilbert's Hotel

PostPosted: Tue Jun 26, 2018 2:33 pm
Reply with quote

Hi ,

Earlier SJ command was working as expected,i.e., if you type SJ against a job in spool it will display the job in edit mode. But suddenly it is behaving differently. Now I am getting an empty display as below:

Code:
SDSF EDIT XXXXXXXL (JOB12945) JCLEDIT Columns 00001 00072
Command ===>                                                   Scroll ===> CSR
****** ***************************** Top of Data ******************************
''''''
''''''
''''''
''''''
''''''
''''''
''''''
''''''


Further If I press PF3 on this screen i get below message:
Code:
SDSF EDIT AFD10D9L (JOB12945) JCLEDIT                      Deactivated command
Command ===>                                                   Scroll ===> CSR
****** ***************************** Top of Data ******************************
****** **************************** Bottom of Data ****************************


Could you please suggest what could I have done wrong?
Back to top
View user's profile Send private message
vasanthz

Global Moderator


Joined: 28 Aug 2007
Posts: 1689
Location: Tiruppur, India

PostPosted: Tue Jun 26, 2018 11:00 pm
Reply with quote

When you receive the message "Deactivated command".
Can you press the PF1 or help key and post what you see.

Weird and interesting
Back to top
View user's profile Send private message
Rohit Umarjikar

Global Moderator


Joined: 21 Sep 2010
Posts: 2507
Location: NY,USA

PostPosted: Wed Jun 27, 2018 1:19 am
Reply with quote

Shouldn't this site specific? At my site it works so something is wrong with macros at your site. Did you follow up with anyone out there?
Back to top
View user's profile Send private message
mistah kurtz

Active User


Joined: 28 Jan 2012
Posts: 310
Location: Room: TREE(3). Hilbert's Hotel

PostPosted: Wed Jun 27, 2018 3:04 pm
Reply with quote

The message that i got is: "END COMMAND HAS BEEN DEACTIVATED"

Meanwhile I have noticed that the profile is locked in SDSF:
Code:
ISFEDIT (VARIABLE - 81)....RECOVERY OFF WARN....NUMBER OFF.
CAPS ON....HEX OFF....NULLS ON STD....TABS OFF.............
AUTOSAVE ON....AUTONUM OFF....AUTOLIST OFF....STATS OFF....
PROFILE LOCK....IMACRO DELE....PACK OFF....NOTE ON.........
HILITE JCL CURSOR FIND.....................................


But it's unlocked in if check in ISPF. I have raised a ticket with the site support team. Waiting for their response.
Back to top
View user's profile Send private message
mistah kurtz

Active User


Joined: 28 Jan 2012
Posts: 310
Location: Room: TREE(3). Hilbert's Hotel

PostPosted: Wed Jun 27, 2018 5:18 pm
Reply with quote

Update: I was able to unlock the profile and reset the initial macro which was incorrectly set to DELE. Now it's working as expected.

Thanks icon_smile.gif
Back to top
View user's profile Send private message
Rohit Umarjikar

Global Moderator


Joined: 21 Sep 2010
Posts: 2507
Location: NY,USA

PostPosted: Wed Jun 27, 2018 10:00 pm
Reply with quote

Thanks for posting the resolution back , it will help to others in the same situations.
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic All times are GMT + 6 Hours
Forum Index -> IBM Tools
Page 1 of 1

 

Search our Forum:

Similar Topics
Topic Forum Replies
No new posts How to pass arguments in a ISPSTART c... CLIST & REXX 6
No new posts FSET not working on my receive CICS 3
No new posts VSAM Alter Command - Cylinder Extent ... JCL & VSAM 3
No new posts Am I missing something on "FREE ... CLIST & REXX 10
No new posts How to use CICS command CEBR on sdsf ... CICS 1

Back to Top