Portal | Manuals | References | Downloads | Info | Programs | JCLs | Master the Mainframes
IBM Mainframe Computers Forums Index
 
Register
 
IBM Mainframe Computers Forums Index Mainframe: Search IBM Mainframe Forum: FAQ Memberlist Usergroups Profile Log in to check your private messages Log in
 

 

START command not working

 
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> TSO/ISPF
View previous topic :: :: View next topic  
Author Message
ranjitbhingare

New User


Joined: 30 Nov 2005
Posts: 94
Location: PUNE

PostPosted: Thu Feb 12, 2009 10:12 pm    Post subject: START command not working
Reply with quote

Hi,

After I created a CLIST, the START command stopped working. Please let me know what should I do to make START work without deleting my CLIST.

Regards,

Ranjit
Back to top
View user's profile Send private message

Terry Heinze

JCL Moderator


Joined: 14 Jul 2008
Posts: 1249
Location: Richfield, MN, USA

PostPosted: Thu Feb 12, 2009 11:28 pm    Post subject:
Reply with quote

What is the member name of your new CLIST?
Back to top
View user's profile Send private message
Bill Dennis

Active Member


Joined: 17 Aug 2007
Posts: 562
Location: Iowa, USA

PostPosted: Thu Feb 12, 2009 11:36 pm    Post subject:
Reply with quote

And what does it do (or not do). Allocate or free some files?
Back to top
View user's profile Send private message
Pedro

Senior Member


Joined: 01 Sep 2006
Posts: 2033
Location: Silicon Valley

PostPosted: Thu Feb 12, 2009 11:37 pm    Post subject: Reply to: START command not working
Reply with quote

What 'START command' command are you talking about?
Back to top
View user's profile Send private message
ranjitbhingare

New User


Joined: 30 Nov 2005
Posts: 94
Location: PUNE

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 3:11 pm    Post subject: Reply to: START command not working
Reply with quote

Hi,

I just copied the member from another person's CLIST. The member name is same.

Ranjit.
Back to top
View user's profile Send private message
ranjitbhingare

New User


Joined: 30 Nov 2005
Posts: 94
Location: PUNE

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 4:12 pm    Post subject:
Reply with quote

Hi,

This CLIST does many operations. Which includs tasks like, invoking some applications, using ISPF for different functions like, search, copy etc.

The issue is that. After I copy the CLIST membet in to my PDS and then logoff and logon to TSO i.e. after CLIST gets activated . the START 3.4 stopped working.

Please help me to solve this issue.

Regards,

Ranjit
Back to top
View user's profile Send private message
Gnanas N

Active Member


Joined: 06 Sep 2007
Posts: 788
Location: Chennai, India

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 4:21 pm    Post subject:
Reply with quote

Are all other panels working fine? I mean in-house or standard TSO commands are working fine?
Back to top
View user's profile Send private message
expat

Global Moderator


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 8593
Location: Back in jolly old England

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 4:22 pm    Post subject:
Reply with quote

Fall back to the version that worked. i.e. Remove the CLIST from your library.

I suggest that you then have a good read of the code and see what this CLIST does, and then try and figure what went wrong.
Back to top
View user's profile Send private message
ranjitbhingare

New User


Joined: 30 Nov 2005
Posts: 94
Location: PUNE

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 9:14 pm    Post subject:
Reply with quote

Sorry for the delayed response.

Thanks for your valuable inputs.

Regards,

Ranjit
Back to top
View user's profile Send private message
Gnanas N

Active Member


Joined: 06 Sep 2007
Posts: 788
Location: Chennai, India

PostPosted: Thu Feb 19, 2009 9:34 pm    Post subject:
Reply with quote

Hi Ranjit,

Has your problem been solved? If yes, please let us know the cause and solution.

Thank you. icon_smile.gif
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> TSO/ISPF All times are GMT + 6 Hours
Page 1 of 1

 

Search our Forum:

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts TSO or command line utility to genera... kishpra JCL & VSAM 3 Thu Mar 09, 2017 1:11 am
No new posts Customizing the ISPF HILITE Command Pedro TSO/ISPF 3 Fri Mar 03, 2017 11:49 pm
No new posts SQL query not working in Cobol program. CuriousMainframer COBOL Programming 14 Wed Feb 22, 2017 5:56 pm
No new posts Fail to change physical VSAM filename... jacobdng CICS 7 Fri Jan 20, 2017 12:36 pm
No new posts CICS START AND CANCEL blayek CICS 1 Wed Dec 07, 2016 3:27 am


Facebook
Back to Top
 
Mainframe Wiki | Forum Rules | Bookmarks | Subscriptions | FAQ | Tutorials | Contact Us