Portal | Manuals | References | Downloads | Info | Programs | JCLs | Master the Mainframes
IBM Mainframe Computers Forums Index
 
Register
 
IBM Mainframe Computers Forums Index Mainframe: Search IBM Mainframe Forum: FAQ Memberlist Usergroups Profile Log in to check your private messages Log in
 

 

Getting "I/O error reading data" during opening me

 
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> TSO/ISPF
View previous topic :: :: View next topic  
Author Message
asvijay

New User


Joined: 13 Jul 2006
Posts: 11

PostPosted: Mon Jul 24, 2006 3:28 pm    Post subject: Getting "I/O error reading data" during opening me
Reply with quote

Hi,
Could you please explain me what this error is? when i'm trying to open the member in VIEW mode its giving error as "I/O error reading data"

Regards,
Vijay
Back to top
View user's profile Send private message

mainframemouli

New User


Joined: 01 Mar 2005
Posts: 52
Location: Mysore

PostPosted: Tue Jul 25, 2006 11:33 am    Post subject: Re: Getting "I/O error reading data" during openin
Reply with quote

The member that you are trying to open , might be opened by some one else before you open that . And there was a session logged out or connection failure when He/She read that member.
Back to top
View user's profile Send private message
asvijay

New User


Joined: 13 Jul 2006
Posts: 11

PostPosted: Tue Jul 25, 2006 11:40 am    Post subject:
Reply with quote

mfmouli,
Yes even we tried to figure out whether that dataset is opened by someone or not. But no one did that because that is the personal dataset. And we are facing this issue for the past one month, meaning for past one month we are trying to open the dataset but getting the same error.
does it make sense?pls help me out.
Back to top
View user's profile Send private message
mainframemouli

New User


Joined: 01 Mar 2005
Posts: 52
Location: Mysore

PostPosted: Tue Jul 25, 2006 12:18 pm    Post subject:
Reply with quote

when u try to open with EDIT mode and browse mode , its opening properly rite...its the problem only with view mode!!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
theladyd

New User


Joined: 18 Oct 2006
Posts: 1

PostPosted: Tue Oct 24, 2006 2:24 am    Post subject: Re: Getting "I/O error reading data" during openin
Reply with quote

I'm having a similar problem. I list and browse my dataset, but I cannot open/edit a member. It always give me "I/O error reading data". Also, it allows me to add a member and to edit the new member, but the the preexisting members.

How do I fix the problem? I've been trying to clear this error for two weeks.

Thanks in advance for any help available. icon_redface.gif
Back to top
View user's profile Send private message
Bill Dennis

Active Member


Joined: 17 Aug 2007
Posts: 562
Location: Iowa, USA

PostPosted: Tue Nov 11, 2008 10:06 pm    Post subject:
Reply with quote

If you can add new members but not read old members then the DCB info (LRECL,BLKSIZE) was probably altered by some batch job with the PDS as output.

You need to rerun the batch job pointing to the PDS(member) and give the correct LRECL,BLKSIZE. Delete the newest members as they may now be unreadable.
Back to top
View user's profile Send private message
enrico-sorichetti

Global Moderator


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 10274
Location: italy

PostPosted: Tue Nov 11, 2008 10:18 pm    Post subject: Reply to: Getting "I/O error reading data" during
Reply with quote

search the forum for "corrupted pds"
check the button for search all the terms
and You will find a few posts telling how to proceed
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> TSO/ISPF All times are GMT + 6 Hours
Page 1 of 1

 

Search our Forum:

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts copying data without knowing location arunsoods DFSORT/ICETOOL 6 Thu Jul 20, 2017 1:03 pm
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Fetching data from BAI File arunsoods JCL & VSAM 1 Wed Jul 19, 2017 4:28 pm
No new posts Mainframe Opening in Chennai ( 2 to 4... muralikrishnan_new Mainframe Jobs 0 Tue Jul 18, 2017 2:20 pm
No new posts Changeman get multiple "Browse C... elixir1986 Compuware & Other Tools 4 Fri Jul 14, 2017 1:48 am
No new posts Loading data to table gives wrong for... Raghu navaikulam DB2 18 Thu Jul 13, 2017 2:11 pm


Facebook
Back to Top
 
Mainframe Wiki | Forum Rules | Bookmarks | Subscriptions | FAQ | Tutorials | Contact Us