IBM Mainframe Forum Index
 
Log In
 
IBM Mainframe Forum Index Mainframe: Search IBM Mainframe Forum: FAQ Register
 

starting cicstg EXCI problem


IBM Mainframe Forums -> CICS
Post new topic   Reply to topic
View previous topic :: View next topic  
Author Message
meykh2014

New User


Joined: 03 Jul 2014
Posts: 29
Location: munich

PostPosted: Mon Apr 11, 2016 3:36 pm
Reply with quote

hello
i'm trying to start cics tg under z/os but i get this error:

Code:

CTG6876E  EXCI error:  Function Call = 1, Response = 16, EXCI Reason = 606,
Subreason field-1 = 0x04, subreason field-2 = 0x00, ctg_rc=-9
CTG6686E Unable to initialize JNI library: [EXCI is not available]
CTG6513E CICS Transaction Gateway failed to initialize


in cicstg trace, i don't find any more information about failure. can any body guide me how to find 'EXCI Reason = 606' or resolve this problem ????
[/quote]
Back to top
View user's profile Send private message
Robert Sample

Global Moderator


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 8578
Location: Dubuque, Iowa, USA

PostPosted: Mon Apr 11, 2016 5:31 pm
Reply with quote

What did the manual tell you when you looked up the error messages? If nothing else, Googling the error message identifiers gives you information about the errors.
Back to top
View user's profile Send private message
meykh2014

New User


Joined: 03 Jul 2014
Posts: 29
Location: munich

PostPosted: Mon Apr 11, 2016 6:00 pm
Reply with quote

Robert Sample wrote:
What did the manual tell you when you looked up the error messages? If nothing else, Googling the error message identifiers gives you information about the errors.

i create this post because i can't find any solution in internet
the manual have a general description and that's not enough for me
Back to top
View user's profile Send private message
Robert Sample

Global Moderator


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 8578
Location: Dubuque, Iowa, USA

PostPosted: Mon Apr 11, 2016 7:08 pm
Reply with quote

Googling exci reason=606 returns a number of hits, one of which on the first page has this:
Quote:
606: SSI_VERIFY_FAILED

A VERIFY call to the MVS™ subsystem interface (SSI) to obtain the current CICS® SVC number failed.
Explanation
System Action

The Initialize_User request is terminated. The return code from the SSI call is returned in subreason field-1 of the return area. This error occurs before the external CICS interface dump services are initialized, therefore EXCI issues an MVS user abend (0405) to force a SYSMDUMP.
User Response

Locate the return code in the dump, and use this with the rest of the dump and SSI documentation to determine why the VERIFY request failed. When the problem is resolved, restart the client application program.
Parent topic: Reason codes for response: SYSTEM_ERROR
I don't know why you don't think this is specific enough.

Contact your site support group and have them check on the CICS SVC. Or, you could be attempting to provide the wrong SSI ....
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic View Bookmarks
All times are GMT + 6 Hours
Forum Index -> CICS

 


Similar Topics
Topic Forum Replies
No new posts problem in select max when executing ... IMS DB/DC 6
No new posts Starting a remote transaction using a... CICS 0
No new posts Sysncsort - Justification problem SYNCSORT 6
No new posts REXX tool to extract all files starti... CLIST & REXX 4
No new posts Problem getting record length of a re... COBOL Programming 2
Search our Forums:

Back to Top