Portal | Manuals | References | Downloads | Info | Programs | JCLs | Mainframe wiki | Quick Ref
IBM Mainframe Computers Forums Index
 
Register
 
IBM Mainframe Computers Forums Index Mainframe: Search IBM Mainframe Forum: FAQ Memberlist Profile Log in to check your private messages Log in
 
CICS startup problem

 
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> CICS
View previous topic :: :: View next topic  
Author Message
John Poulakos

Active User


Joined: 13 Jun 2012
Posts: 112
Location: United States

PostPosted: Tue Jun 12, 2018 9:08 pm    Post subject: CICS startup problem
Reply with quote

Using the CEDA command, I created a group (WEBAPP2), and defined 4 programs, 4 transactions, 4 DB2Entry and 4 DB2TRan.

Then, I used the CEDA expand group(WEBAPP2) to do installs for all components I defined. I used the CEMT command to verify everything was there and enabled. Everything worked fine, everything functioned as intended.

The CICS region where I defined everything was recycled over the weekend and everything I defined and installed and installed under WEBAPP2 was gone. Everything was in the CSD file and the WEBAPP2 group definition, but missing when I displayed components in CEMT.

I had to do the CEDA expand group(WEBAPP2) and install everything again. I've never had this happen before and I don't know why it happened now.
Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message

Robert Sample

Global Moderator


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 8436
Location: Dubuque, Iowa, USA

PostPosted: Tue Jun 12, 2018 9:40 pm    Post subject: Reply to: CICS startup problem
Reply with quote

A CICS region at (cold) start up loads the GRPLIST= SIT parameter resources. If you did not add your group to one of the lists in your GRPLIST, it would not get loaded at CICS (cold) start up. For warm starts, you would get the previous groups installed, but for cold starts the process is different.
Back to top
View user's profile Send private message
John Poulakos

Active User


Joined: 13 Jun 2012
Posts: 112
Location: United States

PostPosted: Tue Jun 12, 2018 11:08 pm    Post subject:
Reply with quote

Thanks,

I forgot to tell the administrator to add my group to the list and it was a cold start.
Back to top
View user's profile Send private message
Robert Sample

Global Moderator


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 8436
Location: Dubuque, Iowa, USA

PostPosted: Tue Jun 12, 2018 11:48 pm    Post subject: Reply to: CICS startup problem
Reply with quote

I'm glad to hear you got it resolved.
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> CICS All times are GMT + 6 Hours
Page 1 of 1

 

Search our Forum:

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts logically splitting a CICS region - help jzhardy CICS 3 Tue Mar 26, 2019 4:52 am
No new posts Pipeline scan problem John Poulakos CICS 1 Thu Feb 28, 2019 10:02 pm
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Problem while Decompressing the ZIP file Nethraa All Other Mainframe Topics 2 Tue Feb 26, 2019 6:55 am
No new posts Problem while Decompressing the ZIP file Nethraa All Other Mainframe Topics 6 Fri Feb 22, 2019 11:41 pm
No new posts Suggestion on KSDS VSAM READ in CICS subratarec CICS 5 Wed Feb 13, 2019 4:42 pm

Facebook
Back to Top
 
Job Vacancies | Forum Rules | Bookmarks | Subscriptions | FAQ | Polls | Contact Us