Portal | Manuals | References | Downloads | Info | Programs | JCLs | Master the Mainframes
IBM Mainframe Computers Forums Index
 
Register
 
IBM Mainframe Computers Forums Index Mainframe: Search IBM Mainframe Forum: FAQ Memberlist Usergroups Profile Log in to check your private messages Log in
 

 

Using IKJEFT01 in Xpeditor.

 
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> Compuware & Other Tools
View previous topic :: :: View next topic  
Author Message
Milan Kumar Agrawal
Currently Banned

New User


Joined: 14 Mar 2011
Posts: 10
Location: India

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 3:21 pm    Post subject: Using IKJEFT01 in Xpeditor.
Reply with quote

Hi,

I am facing problem while doing Xped on IKJEFT01 Program in Batch Mode.It is giving systsin Not Found Error.

Can Anyone help me.....
Thanx in advance.
Back to top
View user's profile Send private message

expat

Global Moderator


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 8593
Location: Back in jolly old England

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 3:25 pm    Post subject:
Reply with quote

NO

Try giving some useful information and at the very least the output of the run.
Back to top
View user's profile Send private message
Milan Kumar Agrawal
Currently Banned

New User


Joined: 14 Mar 2011
Posts: 10
Location: India

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 3:33 pm    Post subject:
Reply with quote

Hi,

When I am giving the dataset name as input to Xpeditor in Batch Mode and presing enter, It is asking to run a specific step outof all the steps.
So the steps which are having IKJEFT01,

PROGRAM INITSCR POS
------------------------------
___ U11RMS ________ ___
I ? IKJEFT01 ________ ___
******************************
are getting the question mark before them
When I am trying to run them,
it is giving the following error.


.------------------------------------------------------.
| SYSTSIN not found. Enter help for more information. |
'------------------------------------------------------'
Back to top
View user's profile Send private message
dbzTHEdinosauer

Global Moderator


Joined: 20 Oct 2006
Posts: 6966
Location: porcelain throne

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 3:39 pm    Post subject:
Reply with quote

pf1 in xpeditor will provide info.

there is a screen for batch submission and preparation.

stop being so lazy and read the help,
use the batch jcl submission screen to generate jcl
and compare that to the garbage you are using.

as expat said, you have given us no useful information.

but since you have not used the resources available
please do not post again.
Back to top
View user's profile Send private message
Milan Kumar Agrawal
Currently Banned

New User


Joined: 14 Mar 2011
Posts: 10
Location: India

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 3:46 pm    Post subject:
Reply with quote

Mr Senior Member...How u thought that I have not gone through the Help.
As I am not finding the solution, I have posted the problem.
If you can't help then please don't answer.
Back to top
View user's profile Send private message
Bill Woodger

DFSORT Moderator


Joined: 09 Mar 2011
Posts: 7225

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 3:53 pm    Post subject: Reply to: Using IKJEFT01 in Xpeditor.
Reply with quote

You can think what you like. If there are things you have done, and not told us, fully expect to be told to do those things.

Now, if you want to get anywhere with this, how about fully describing the problem.

Or, if you want it quick, how about arranging it so that you have a seperate job with just the step in that you are interested in, then you don't even have the confusion that you think you have,

When you set up your own board, you can tell people what to do. Until then, take notice of your errors and don't try to push the blame onto anyone else, and certainly don't tell anyone else what to do/not to do.
Back to top
View user's profile Send private message
Milan Kumar Agrawal
Currently Banned

New User


Joined: 14 Mar 2011
Posts: 10
Location: India

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 3:58 pm    Post subject:
Reply with quote

There is always a better way to comment.
How can u call my Job as Garbage....
One should behave properly when you expect good behavior from others.

I know more require help from this Forum.
Here people are more busy in answering personally, not to the actual question.
Back to top
View user's profile Send private message
expat

Global Moderator


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 8593
Location: Back in jolly old England

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 3:58 pm    Post subject:
Reply with quote

Milan Kumar Agrawal

Please do not show disrespect for the senior members who may or may not reply to your liking.

The advice given is sound advice on how to help yourself before posting. And whenever you do post you should also detail exactly what steps you have taken to resolve the problem already, and the results of those steps. Failure to do so only helps to make you look lazy, stupid or both.

Now, shall we have a think about this.

The error says that SYSTSIN is missing.

Does your IKJEFT01 JCL have a SYSTSIN DD statement ?
Back to top
View user's profile Send private message
Milan Kumar Agrawal
Currently Banned

New User


Joined: 14 Mar 2011
Posts: 10
Location: India

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 4:00 pm    Post subject:
Reply with quote

Thanks Moderator.

Yes it has a SYSTSIN step...still it is giving the error.
Back to top
View user's profile Send private message
dbzTHEdinosauer

Global Moderator


Joined: 20 Oct 2006
Posts: 6966
Location: porcelain throne

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 4:06 pm    Post subject:
Reply with quote

well, if you have done everything perfectly, as you say you have,
and you still have a problem,
time to call CA support about the bug in xpeditor that you have found.
Back to top
View user's profile Send private message
Bill Woodger

DFSORT Moderator


Joined: 09 Mar 2011
Posts: 7225

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 4:07 pm    Post subject: Reply to: Using IKJEFT01 in Xpeditor.
Reply with quote

And the result of the requests for more information is...?

And the result from running a single step is...?
Back to top
View user's profile Send private message
Nic Clouston

Global Moderator


Joined: 10 May 2007
Posts: 1713
Location: UK

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 6:23 pm    Post subject:
Reply with quote

It is not wanting a SYSTSIN step but a SYSTSIN DD statement
Back to top
View user's profile Send private message
Milan Kumar Agrawal
Currently Banned

New User


Joined: 14 Mar 2011
Posts: 10
Location: India

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 7:03 pm    Post subject:
Reply with quote

ya..u r right..it's a dd statement..
Back to top
View user's profile Send private message
dbzTHEdinosauer

Global Moderator


Joined: 20 Oct 2006
Posts: 6966
Location: porcelain throne

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 8:23 pm    Post subject:
Reply with quote

Milan Kumar Agrawal
wrote:
Do u want me to put slangs on you....in public...if yes, then ans my posts next time onwards..


do not send me emails.
you should provide some answers to the questions,
instead of hiding behind your 'politically correct' BS.

and a few slangs from you may prove more productive than the childish
garbage that you have given us thus far.
Back to top
View user's profile Send private message
Milan Kumar Agrawal
Currently Banned

New User


Joined: 14 Mar 2011
Posts: 10
Location: India

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 8:28 pm    Post subject:
Reply with quote

Please send me two more warnings...plz
I want my account to be blocked...as there is no option to delete the account.

It's better to leave this forum
Back to top
View user's profile Send private message
expat

Global Moderator


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 8593
Location: Back in jolly old England

PostPosted: Wed Dec 07, 2011 8:28 pm    Post subject:
Reply with quote

DONE, with pleasure
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> Compuware & Other Tools All times are GMT + 6 Hours
Page 1 of 1

 

Search our Forum:

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts "DFSRRC00 vs IKJEFT01" for ... arunsoods All Other Mainframe Topics 5 Fri Aug 12, 2016 9:54 pm
No new posts XPEDITOR FOR C Program setup ghanshyam333 Compuware & Other Tools 2 Thu Jun 19, 2014 1:23 pm
No new posts FETCH PROTECTED AREA error in Xpeditor hiravibk COBOL Programming 6 Mon Feb 10, 2014 12:46 pm
No new posts Xpeditor: Remote BREAK/ABEND is no lo... Satheeshkumar Compuware & Other Tools 2 Mon Sep 30, 2013 8:43 pm
No new posts Overriding SYSOUT of IKJEFT01 to a da... enrico-sorichetti IBM Tools 8 Sun Apr 07, 2013 5:19 am


Facebook
Back to Top
 
Mainframe Wiki | Forum Rules | Bookmarks | Subscriptions | FAQ | Tutorials | Contact Us