Portal | Manuals | References | Downloads | Info | Programs | JCLs | Mainframe wiki | Quick Ref
IBM Mainframe Computers Forums Index
 
Register
 
IBM Mainframe Computers Forums Index Mainframe: Search IBM Mainframe Forum: FAQ Memberlist Profile Log in to check your private messages Log in
 
Job is not shown in Spool after execution

 
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> IBM Tools
View previous topic :: :: View next topic  
Author Message
Shanmukh

New User


Joined: 13 Sep 2008
Posts: 1
Location: India

PostPosted: Thu Feb 10, 2011 7:34 pm    Post subject: Job is not shown in Spool after execution
Reply with quote

Hi,

I had submitted a Job and the job executed successfully. When I went to spool and checked for the job ID i could not find the job.
Can anyone tell me the reason why the job is not shown in spool?

Regards,
Shanmukh.
Back to top
View user's profile Send private message

superk

Moderator Team Head


Joined: 26 Apr 2004
Posts: 4650
Location: Raleigh, NC, USA

PostPosted: Thu Feb 10, 2011 7:50 pm    Post subject: Reply to: Job is not shown in Spool after execution
Reply with quote

Maybe your MSGCLASS is defined incorrectly?
Back to top
View user's profile Send private message
gcicchet

Senior Member


Joined: 28 Jul 2006
Posts: 1703
Location: Australia

PostPosted: Fri Feb 11, 2011 4:55 am    Post subject:
Reply with quote

Hi,

check your SYSLOG and see what happened to your job.


Gerry
Back to top
View user's profile Send private message
Robert Sample

Global Moderator


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 8201
Location: Dubuque, Iowa, USA

PostPosted: Fri Feb 11, 2011 5:13 am    Post subject:
Reply with quote

Question 1: how do you know the job executed successfully if you cannot see it on the spool?

Question 2: are you aware that a syntax error on the JOB card will cause the job to flush without attempting to execute -- one possible reason for it not to show up on the spool?

Question 3: do you know which MSGCLASS to specify? Different sites have different standards and some sites use a message class to indicate you don't want the output, so it is deleted immediately - a second possible reason for it not to show up on the spool.

Question 4: have you talked to your site support group, team leader, or coworkers to determine if there are site requirements for job names that you may not have followed -- a third possible reason for it not to show up on the spool?

That should get you started -- there are other possible reasons a job would not show up on the spool, of course.
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> IBM Tools All times are GMT + 6 Hours
Page 1 of 1

 

Search our Forum:

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts ROSCOE RPF execution via JCL balimanja CA Products 2 Tue Nov 07, 2017 2:13 am
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Rexx to execute spool commands upendrasri CLIST & REXX 5 Wed Oct 04, 2017 6:54 am
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Rexx to execute spool commands upendrasri CLIST & REXX 47 Fri Sep 29, 2017 1:08 pm
No new posts Spool Extract for Z /os 1.04 version Khadhar Basha CLIST & REXX 3 Thu Sep 28, 2017 3:14 pm
No new posts Unable to copy data from spool in a d... srikant314 JCL & VSAM 8 Fri Jul 28, 2017 9:10 pm

Facebook
Back to Top
 
Job Vacancies | Forum Rules | Bookmarks | Subscriptions | FAQ | Polls | Contact Us