Portal | Manuals | References | Downloads | Info | Programs | JCLs | Mainframe wiki | Quick Ref
IBM Mainframe Computers Forums Index
 
Register
 
IBM Mainframe Computers Forums Index Mainframe: Search IBM Mainframe Forum: FAQ Memberlist Profile Log in to check your private messages Log in
 
TELNET to zOS agent

 
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> TSO/ISPF
View previous topic :: :: View next topic  
Author Message
marisalondon

New User


Joined: 21 Aug 2009
Posts: 10
Location: London

PostPosted: Thu Aug 27, 2009 12:56 pm    Post subject: TELNET to zOS agent
Reply with quote

Hi

I am trying to test the mianframe agent conexion from windows (cmd). Please could you let me know the command I need to run after I have typed TELNET ip port?

Thanks. Marisa
Back to top
View user's profile Send private message

Robert Sample

Global Moderator


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 8165
Location: East Dubuque, Illinois, USA

PostPosted: Thu Aug 27, 2009 4:56 pm    Post subject:
Reply with quote

If you're connecting to the correct port, you'll get a prompt such as
Code:
 EZYTE27I login:
at which point you enter your TSO user id.

Please be aware that most z/OS systems reserve port 23 for 3270 sessions and you cannot connect a telnet session to port 23 for these systems. The data transferred is different and incompatible. If you are attempting to connect to port 23, you need to contact your site support group and find out which port(s) are used for telnet sessions.
Back to top
View user's profile Send private message
marisalondon

New User


Joined: 21 Aug 2009
Posts: 10
Location: London

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 5:21 am    Post subject:
Reply with quote

Thanks Robert.

I need to test the telnet connection to the zOS agent (it uses USS). I believe it should be ok to test with usual cmd commands such as ping. But could I run jobs/force TSO commands from that telnet? and is there any way to prevent that?

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> TSO/ISPF All times are GMT + 6 Hours
Page 1 of 1

 

Search our Forum:

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts Problems with ISPF workstation agent ... Stefan TSO/ISPF 11 Tue Sep 25, 2012 2:41 pm
No new posts TSO Telnet in Batch mode rockish JCL & VSAM 16 Mon Jun 18, 2012 8:21 pm
No new posts Using the ISPF Workstation Agent (WSA... James Halley TSO/ISPF 7 Tue Apr 24, 2012 1:56 am
No new posts BUILD FORGE agent to z/OS - Security ... marisalondon All Other Mainframe Topics 5 Fri Aug 21, 2009 10:40 am
No new posts Problem with Secure Telnet in SSL Davide All Other Mainframe Topics 7 Thu Mar 26, 2009 4:04 am

Facebook
Back to Top
 
Job Vacancies | Forum Rules | Bookmarks | Subscriptions | FAQ | Polls | Contact Us