Portal | Manuals | References | Downloads | Info | Programs | JCLs | Master the Mainframes
IBM Mainframe Computers Forums Index
 
Register
 
IBM Mainframe Computers Forums Index Mainframe: Search IBM Mainframe Forum: FAQ Memberlist Usergroups Profile Log in to check your private messages Log in
 

 

Problem in EPL/1 Migration

 
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> PL/I & Assembler
View previous topic :: :: View next topic  
Author Message
Ullas Shivakumar

New User


Joined: 16 Aug 2009
Posts: 1
Location: Bangalore

PostPosted: Wed Aug 19, 2009 9:21 pm    Post subject: Problem in EPL/1 Migration
Reply with quote

Hi,

We have a load module consisting of mixture of assembler and PL/1 Pgm's, during Enterprise PL/1 migration we get the abend attached during run time can anyone help?[img][/img]
Back to top
View user's profile Send private message

enrico-sorichetti

Global Moderator


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 10256
Location: italy

PostPosted: Wed Aug 19, 2009 9:39 pm    Post subject: Reply to: Problem in EPL/1 Migration
Reply with quote

Quote:
Ullas Shivakumar
IBM India Pvt Ltd


ask Your IBM colleagues, do some of the work for which You all are getting paid

also aren' t You, Your manager, the company You work for ashamed of asking for help in a public forum...
You are selling without paying for it somebody' s else skill and knowledge

signed by ...
a retired IBM consultant , proud to have worked for the IBM that was

now it looks like the company is not the same as the one I used to work for
no training, no ethics, no dignity, quite a bit of incompetence and sheer stupidity
didn' t IBM ask You to sign a form were You state that You have read and understood
and agree to the business conduct guidelines ??
Back to top
View user's profile Send private message
g.gaurav

New User


Joined: 28 Jun 2007
Posts: 6
Location: Bangalore

PostPosted: Tue Sep 15, 2009 1:16 pm    Post subject: Reply to: Problem in EPL/1 Migration
Reply with quote

Hi Enrico,

If asking queries would be the matter of shame, then this commuinty could never survive.

Ullas might have been facing few issues to resolve this problem along with other PL/I colleagues and I am sure they are also struggling to win over this issue.

Though I don't underatnd what was wrong here to publicise this problem. This may assist others also. Correct me if I am wrong, but this's what the objective of this community so far.
Back to top
View user's profile Send private message
enrico-sorichetti

Global Moderator


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 10256
Location: italy

PostPosted: Tue Sep 15, 2009 1:56 pm    Post subject: Reply to: Problem in EPL/1 Migration
Reply with quote

You should have ben taught that when You qualify as an IBM employee

You have responsibilities, You are empowered, You represent, You speak on behalf of IBM, both from a legal and ethical point of view
and IBM is responsible - liable to be called on to answer - for Your words/actions

so when somebody qualifying as an Ibm employee asks for help outside of IBM
it' s not the person who is asking, is IBM itself

I hope my explanation was clear icon_biggrin.gif

edited to add a further comment...
when it is common knowledge that You are an IBM employee ( for example You are introduced as such )
talking about certain subjects ( see the business conduct guidelines ) is forbidden and anyway You, as before, represent IBM.
so beware ....
Back to top
View user's profile Send private message
Robert Sample

Global Moderator


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 8055
Location: East Dubuque, Illinois, USA

PostPosted: Tue Sep 15, 2009 3:44 pm    Post subject:
Reply with quote

You need to debug this just like any other error you get -- figure out what happened before the abend, locate what code is causing the problem, and fix it. Without a full dump I doubt we can provide much assistance, and a full dump is going to be too big to post -- you need to work with your coworkers or team leader or site support group to resolve this one.
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> PL/I & Assembler All times are GMT + 6 Hours
Page 1 of 1

 

Search our Forum:

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts Strings with double quotes having pro... raja Arumugam All Other Mainframe Topics 11 Thu Mar 30, 2017 10:34 am
No new posts Problem reading GTF trace output danik56 ABENDS & Debugging 7 Thu Mar 16, 2017 1:02 pm
No new posts ROUNDED Problem with COMPUTE statement shalem COBOL Programming 11 Thu Feb 09, 2017 8:16 pm
No new posts SYMNAMES problem jacobdng DFSORT/ICETOOL 7 Thu Dec 22, 2016 7:47 am
No new posts Problem in writing Output file vickey_dw COBOL Programming 5 Mon Nov 14, 2016 11:14 pm


Facebook
Back to Top
 
Mainframe Wiki | Forum Rules | Bookmarks | Subscriptions | FAQ | Tutorials | Contact Us