Portal | Manuals | References | Downloads | Info | Programs | JCLs | Master the Mainframes
IBM Mainframe Computers Forums Index
 
Register
 
IBM Mainframe Computers Forums Index Mainframe: Search IBM Mainframe Forum: FAQ Memberlist Usergroups Profile Log in to check your private messages Log in
 

 

Why .z label is invalid when label Z is specified?

 
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> TSO/ISPF
View previous topic :: :: View next topic  
Author Message
iampraveena

New User


Joined: 19 May 2006
Posts: 6

PostPosted: Wed May 02, 2007 9:12 pm    Post subject: Why .z label is invalid when label Z is specified?
Reply with quote

when label Z is specified, ".Z label invalid" is displayed.
Is there any specific reason for this?
Back to top
View user's profile Send private message

dick scherrer

Site Director


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 19270
Location: Inside the Matrix

PostPosted: Wed May 02, 2007 10:39 pm    Post subject:
Reply with quote

Hello,

Please post the submitted jcl as well as the sysout info.
Back to top
View user's profile Send private message
enrico-sorichetti

Global Moderator


Joined: 14 Mar 2007
Posts: 10210
Location: italy

PostPosted: Wed May 02, 2007 11:56 pm    Post subject: Re: Why .z label is invalid when label Z is specified?
Reply with quote

because the ISPF developer so decided :-)

Quote:
A label must begin with a period, and be followed by no more than 5 alphabetic characters (8 for edit macros), the first of which cannot be a Z. Labels beginning with Z are reserved for use by the editor. No special or numeric characters are allowed.


regards

e.s
Back to top
View user's profile Send private message
dick scherrer

Site Director


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 19270
Location: Inside the Matrix

PostPosted: Thu May 03, 2007 12:28 am    Post subject:
Reply with quote

Good catch icon_smile.gif

I got sidetracked remembering that some compressed files are named file.name.z. icon_smile.gif
Back to top
View user's profile Send private message
View previous topic :: :: View next topic  
Post new topic   Reply to topic    IBMMAINFRAMES.com Support Forums -> TSO/ISPF All times are GMT + 6 Hours
Page 1 of 1

 

Search our Forum:

Similar Topics
Topic Author Forum Replies Posted
No new posts INVALID FIELD OR CONSTANT IN SORTOF ?? Ron Klop DFSORT/ICETOOL 8 Wed Jan 11, 2017 3:44 pm
No new posts IEF645I INVALID REFERBACK IN THE RC ... abdulrafi JCL & VSAM 2 Mon Aug 29, 2016 10:57 am
No new posts Invalid frequency code, dataset descr... Bhanu Praveen JCL & VSAM 4 Fri Feb 05, 2016 10:43 am
No new posts Locate a label set by anothet macro swathykrishnan TSO/ISPF 4 Thu Sep 03, 2015 12:32 pm
No new posts IGZ0040S An invalid separate sign was... kishpra COBOL Programming 13 Sun Aug 02, 2015 2:41 am


Facebook
Back to Top
 
Mainframe Wiki | Forum Rules | Bookmarks | Subscriptions | FAQ | Tutorials | Contact Us